Omgekeerde bewijsvoering

Heb je een schadedossier en is de oorzaak van het probleem na onderzoek duidelijk, maar wil de schadeveroorzaker of de verzekeraar niet mee in het verhaal? Dan kan je mogelijk zelf voorstellen om de omgekeerde bewijsvoering te leveren. Indien men de gevolgschade niet wil vergoeden, neem dan de oorzaak weg. Droogt dan alles op, dan heb je mogelijk een omgekeerde bewijsvoering voor de onrechtstreeks veroorzaakte schade. Neem de oorzaak weg en de schade gaat weg. Je moet je eigen pand ook beheren als een voorzichtig en redelijk persoon en de schade beperken.

Laat vooraf echter steeds een schriftelijk akkoord opmaken dat de schadeverzoorzaker de gevolgschade op zich neemt na deze omgekeerde bewijsvoering. Het is zeker het proberen waard in een patstelling, alvorens naar de rechtbank te stappen.

Een lek aan de westzijde kan condensatieschade, schimmel- en gezondheidsschade geven aan de koudere oostzijde van een woning. De bron kan op een andere etage liggen of zelfs bij de buren. Door het opnemen van vocht, de hogere dampdruk en de dauwpuntcondensatie krijg je doorheen de aansluitende gebouwen diagonaal schade.

Niemand mag schade veroorzaken aan anderen

hoe kunnen we helpen?

Heb je geen antwoord op je vragen gevonden?

Vragen over dit onderwerp?